Mobil 1

Porsche Mobil 1 Supercup

Kauden 2007 alussa Mobil 1 ryhtyi Porsche Mobil 1 Supercupin nimikkosponsoriksi. Kyseessä on maailman nopein ja arvostetuin yhden merkin mestaruussarja. Olemme ylpeitä siitä, ettemme ole ainoastaan tuotteiden toimittaja vaan erottamaton osa autoja. Se antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden soveltaa kilparadoilla hankkimaamme tietoa suoraan katuautoihin.

Moottorin tilavuus 3,8-litrainen, kuusisylinterinen bokserimoottori (331 kW)

Paino 1200 kg

Kilpa-auto: Porsche 911 GT3 Cup

Porsche 911 GT3 Cup on teholtaan 310-kilowattinen, ketterä kilpa-auto, joka on sukua klassiselle Porsche 911:lle. Sen avulla voimme testata suoraan kilparadoille suunniteltuja Mobil 1 -tuotteita ja optimoida ne toimimaan kuluttajatuotteissa vielä paremmin. Sovellamme nopeimpien urheiluautojen avulla hankkimaamme tietoa suoraan kuluttajamarkkinatuotteisiimme.

porsche-car-face-on

Moottori 331 kW:n Porsche 911 GT3 Cup

Mobil 1 -tekniikka

Mobil 1:n insinööreille Porsche Mobil 1 Supercup on ihanteellinen ympäristö moottoriöljyjen kehitystyölle, ja samat insinöörit voivat soveltaa moottoriurheilussa keräämiään kokemuksia suoraan kuluttajamarkkinatuotteisiimme. Näin kilparadoilla hankittu asiantuntemus sataa suoraan kuluttajien laariin.

Bruce Crawley ExxonMobil Motorsport Technology Manager

Kehitämme Mobil 1:n kilpaöljyjä samassa laboratoriossa kuin kaupallisia tuotteitamme, ja henkilökunta vaihtelee näiden kahden ohjelman välillä. Joitakin valmistusaineita on ensin testattu kilpaurheilussa, minkä jälkeen ne on lisätty kaupallisiin Mobil 1 -tuotteisiin. Moottoriurheilussa rikotaan teknisiä rajoja.

Hartmut Kristen moottoriurheiluosaston varapääjohtaja

Talli

Porsche Mobil 1 Supercupin talleille on erittäin tärkeää, että auton kaikki osat ovat laadultaan tasaisia ja luotettavia. Porsche Supercup -kisoja ajetaan kaikenlaisissa sääolosuhteissa ympäri maailman. Lähi-idässä voi olla painostavan kuuma ja Saksan Nürburgringillä jäätävän kylmä, ja Mobil 1 takaa joka kelillä luotettavuuden ja parhaan suorituskyvyn kaikille lähtöruudukon autoille. Porsche Mobil 1 Supercupin lisäksi maailmalla ajetaan kahtakymmentä kilpasarjaa esimerkiksi Uudessa-Seelannissa, Australiassa, Japanissa ja Kiinassa sekä Brasiliassa, Yhdysvalloissa ja eri puolilla Eurooppaa, ja kaikissa käytetään Mobil 1:tä.

harmut

Hartmut Kristen moottoriurheiluosaston varapääjohtaja

Kilpa-autossa käytetään täsmälleen samaa moottoriöljyä kuin missä tahansa kuluttajamarkkinoille valmistetussa autossa.


Hartmut Kristen tuli Porschelle töihin 1983 ja eteni urallaan nopeasti. Vuonna 1994 hän sai vastuulleen moottoriurheiluasiakkaat ja alkoi työskennellä erikois- ja kilpa-autoprojektien parissa. Vuonna 2004 Hartmut nimitettiin Porschen moottoriurheiluosaston johtoon, jossa hän pyrkii edistämään Porschen laajaa ja maineikasta moottoriurheiluperintöä.