Mobil 1

Tiedote 4.7.2013

Tuore tutkimus: kolmasosa suomalaisautoilijoista tarkistaa autonsa öljyt säännöllisesti

  • Joka kuudes autoilija tarkistaa öljyt vasta merkkivalon syttyessä
  • Lähes 40 % vastaajista ilmoittaa teettävänsä öljyn tarkistuksen mieluusti muilla
  • Lähes 40 % vastaajista vaihtaa autonsa öljyt kerran vuodessa ja yli 80 % haluaa muiden, yleisimmin huoltoliikkeen, tekevän työn.

ExxonMobilin suomalaisautoilijoiden öljyntarkistusahkeruutta kartoittavaan tutkimukseen osallistui alkuvuonna 1 000 autoilijaa*.

Tulokset osoittavat, että joka kuudes (16 %) suomalaisautoilija tarkistaa öljyt vasta merkkivalon syttyessä. Noin 30 % autoilijoista tekee öljyn tarkistuksen säännöllisesti, ja noin 20 % vastaajista ilmoittaa mittaavansa öljytason tietyn kilometrimäärän jälkeen.

– Tulokset kertovat siitä, että öljyntarkistamisessa on vielä petrattavaa. Moni luulee, että säännöllinen öljyn tarkistaminen ei ole tärkeää, koska nykyiset autot ovat luotettavampia ja huoltojen väliin mahtuva kilometrimäärä on entistä suurempi. Tosiasiassa asia on juuri päinvastoin: öljymäärän vähetessä moottori voi tehdä ikävät temput ja pahimmillaan leikata kiinni, kertoo koulutuspäällikkö Teijo Poutanen Autoliitosta.

Öljytty moottori lisää auton jälleenmyyntiarvoa

Tutkimuksesta käy ilmi, että suurin osa vastaajista (66 %) pitää hyvän moottoriöljyn tärkeimpänä ominaisuutena sen kykyä suojata moottoria turhalta kulumiselta.

– Tulos on mielenkiintoinen siinä valossa, että tätä ei kuitenkaan juuri mietitä auton jälleenmyyntiarvon kannalta, koska vain 30 % autoilijoista tarkistaa öljyt säännöllisesti. Takuu ei yleensä korvaa moottorivaurioita, jotka voidaan välttää säännöllisellä voitelulla, mutta hyvässä kunnossa oleva moottori lisää auton jälleenmyyntiarvoa merkittävästi, sanoo Poutanen.

On kuitenkin hyvä muistaa, että myös moottoriöljyissä on eroja. Öljyn valintaan kannattaa perehtyä sen verran, että osaa valita omalle autolle sopivan moottoriöljyn.

– Apua voi kysyä vaikka oman auton merkkihuollosta, jos öljyn valinnan kanssa on ongelmia. Verkossa on myös tuotevalitsimia, joilla voi hakea omalle autolle sopivaa moottoriöljyä, sanoo neuvontainsinööri Krister Kronqvist ExxonMobililta.

Öljyn tarkistaminen kannattaa lisätä rutiineihin

Lähes 40 prosenttia ExxonMobilin tutkimukseen vastanneista jättää öljyn tarkistamisen muille, esimerkiksi huoltoaseman työntekijälle, sukulaiselle tai ystävälle.

– Öljyn tarkistus on erittäin helppoa. Tarkistusta suositellaan jopa joka tankkauksen yhteydessä, joten oman auton takakonttiin on hyvä hankkia öljypullo, sanoo Kronqvist.

Lähes 40 prosenttia tutkimukseen vastanneista kertoi vaihdattavansa autonsa öljyn kerran vuodessa. Noin kolmasosa (32 %) osallistujista ei lainkaan tiennyt kuinka usein heidän autonsa valmistaja suosittelee öljyjen vaihtamista. Suurin osa (yli 80 %) haluaa muiden, yleisimmin huoltoliikkeen, hoitavan vaihtamisen.

Näin tarkistat autosi moottoriöljyn:

1. Pysäköi tasaiselle alustalle, sammuta moottori ja odota 3-4 minuuttia, että öljy tasaantuu

2. Etsi mittatikku, vedä se ulos, pyyhi ja upota uudelleen öljytankkiin ottaaksesi mitan

3. Jos öljyn taso on alle maksimin, tarkista autosi huoltokirjasta, mikä öljyluokka ja viskositeetti autoosi soveltuu ja kuinka paljon öljyä sinun täytyy lisätä

4. Poista öljytankin korkki moottorisi yläosasta, lisää oikea määrä öljyä ja laita korkki takaisin paikalleen

5. Odota 60 sekuntia, että öljy valuu moottoriisi ja toista kohdan 2 ohjeet. Lisää tarvittaessa öljyä ja laita öljytankin korkki takaisin paikoilleen.

Tietoa tutkimuksesta:
*ExxonMobilin tutkimukseen osallistui 1000 suomalaista, yli 18-vuotiasta autoilijaa. Tutkimuksen toteutti verkkokyselynä GfK. Tutkimus tehtiin helmikuussa 2013.

Lisätietoja: Katri Koponen, Viestintätoimisto AC-Sanafor Oy, p. 050 586 0262, katri.koponen (at) acsanafor.fi

Tietoa Mobil 1:sestä
Maailman johtava synteettinen moottoriöljy Mobil 1 sisältää kulumista estävän teknologian, joka tarjoaa perinteisiä moottoriöljyjä paremman suorituskyvyn. Tämän teknologian ansiosta Mobil 1 täyttää tai ylittää autonvalmistajien kovimmatkin standardit ja tarjoaa poikkeuksellisen suojan moottorin kulumista vastaan normaaleissa ja jopa joissain äärimmäisimmistä olosuhteista. Mobil 1 virtaa äärimmäisissä lämpötiloissa nopeasti suojatakseen moottorin kriittisiä osia, ja on suunniteltu maksimoimaan moottorin suorituskyky ja auttamaan moottorin eliniän pidentämisessä.

Lisätietoja Mobil 1 -voiteluaineista: www.mobil1.fi

Mobil ja Mobil 1 ovat ExxonMobilin tai jonkun sen tytäryhtiön rekisteröityjä tuotemerkkejä.

Lisätietoja Mobil 1™ öljyt> Mobil 1 -teknologia moottoriurheilussa.


Hanki öljysuositus


VoiteluainevalitsinHae lähin öljynvaihtopisteesi tästä

Jälleenmyyjät