Kilpa-autoilu on Mobil 1™:n DNA:ssa


Mobil 1™ on aktiivisesti mukana moottoriurheilun kaikilla tasoilla – ruohonjuuritason ja urheiluautojen kilpa-ajoista NASCAR®-kilpailuihin ja rallin MM-sarjasta aina moottoriurheilun huipulle, Formula 1 -kilpailuihin. Olemme hyvin sitoutuneita tuomaan esille korkeatasoisen innovaatio-osaamisemme tarjoamalla teknisiä ratkaisuja erittäin vaativissa kilpailuympäristöissä toimiville tiimeille, joille on ominaista Mobil 1:n kaltainen kilpailuhenki ja halu voittaa.

Ensimmäinen Grand Prix -voitto 1981 Oli mahtavaa saada tuoda Mobil 1:lle sen ensimmäinen F1-voitto. Alan Jones, Williams-Ford-kuljettaja
Alan Jones, Williams-Ford-kuljettaja

Voittajan synty Ensimmäinen täysin synteettinen Mobil 1 -moottoriöljy sai syntynsä vuonna 1974. Sen voiteluominaisuudet olivat huomattavasti paremmat kuin perinteisten öljyjen

Historia – Pitkä suorituskyvyn perinne moottoriurheilussa

Mobils servicevagn 1955 Mobil-huoltoauto vuodelta 1955

Mobil 1 -moottoriöljyt ovat jo pitkään olleet se voiteluaine, jonka maailman vaativimmissa ja suosituimmissa moottoriurheilusarjoissa kilpailevat tallit valitsevat.

Mobil 1:n moottoriurheiluhistoria alkoi rallikilpailuilla 1970-luvun alussa. Virallisemman aseman kilpa-ajon maailmassa Mobil 1 sai ryhtymällä Williamsin Formula 1™ -tallin sponsoriksi vuonna 1978 ja NASCAR®-sarjan kuljettajan Rusty Wallacen auton nro 27 sponsoriksi vuonna 1987. Sittemmin Mobil 1:n läsnäolo kilparadoilla on kasvanut maailmanlaajuiseksi. Nykyään Mobil 1:n synteettisiin öljyihin luotetaan erityisesti siksi, että ne kykenevät tarjoamaan poikkeuksellista tehoa ja suojaa moottorille jopa kaikkein äärimmäisimmissä olosuhteissa. Mobil 1 -voiteluaineiden teknologisen ylivertaisuuden ovat todenneet niin autoteknikot, kilpa-ajajat, tallipäälliköt kuin maailman suurimmat autonvalmistajatkin.

Mobil 1:n moottoriurheilugalleria

Mobil 1:n moottoriurheilugallerian kuvat © LAT Photographic

Toimimme yhteistyössä useiden maailman suosituimpien ja menestyneimpien kilpatallien kanssa, mukaan lukien Aston Martin Red Bull Racingin Formula 1 -talli ja Stewart-Haas Racingin Monster Energy NASCAR® Cup Series -talli. Lisäksi teemme yhteistyötä monien muidenkin tahojen kanssa, muun muassa Porsche Motorsportin kanssa, jossa Mobil 1:tä pidetään ”virallisena teknologiakumppanina”. Tässä ominaisuudessa Mobil 1 toimii maailmanlaajuisessa yhteistyössä Porsche Motorsportin kanssa kaikissa autojen toimintaan liittyvissä asioissa, kaikissa kansainvälisissä Carrera Cup -kilpailuissa sekä nimikumppanina maailman nopeimmassa yhden merkin mestaruussarjassa, Porsche Mobil 1 Supercupissa. Mobil 1 on myös NASCAR®-sarjan virallinen moottoriöljy, minkä lisäksi se edistää moottoriurheiluun liittyviä hankkeita ympäri maailmaa.

Moottoriurheilu on ollut ja on yhä edelleen olennainen osa perintöämme ja syntyperäämme. Ponnistelemme kehittääksemme uusia edistyneitä teknologioita öljyjemme ja voiteluaineidemme tekemiseksi entistäkin paremmiksi. Tähän meitä innostaa halumme tuoda erinomaista suorituskykyä niin radoille kuin tieliikenteeseenkin.

Kilpailullista etua Grand Prix -kilpailut ovat se paikka, jossa uudet huippuluokan teknologiat todella tulevat testatuiksi

Öljyn antamaa suojaa Synteettinen Mobil 1 -vaihteistoöljy auttaa erottamaan pinnat erityisellä suojaavalla nestekalvolla, joka on 80 kertaa ihmisten hiusta ohuempaa

Sisäpiiriläisenä kilparadoilla – sukella kulissien taakse

Työskentelemme sisäpiirissä voidaksemme tarjota sinullekin pääsyn kulissien taakse. Olitpa sitten Grand Prix-, NASCAR- tai Porsche Mobil 1 Supercup -fani, täällä voit katsella uusimpia videoitamme, tarkastella autoja, tutustua talleihin ja ladata uusimpia taustakuvia koneellesi.

Moottorin teho Mobil 1 -moottoriöljy toimii tehokkaasti jopa yli 300 °C:ssa (mikä on tarpeeksi kuuma lämpötila sulattamaan tinaa)

Moottoritehot Mobil 1 -moottoriöljyt kestävät moottoritehoja, jotka ovat 8 500 kertaa painovoimaa suurempia

Teknistä asiaa

Meillä on asiantuntijoista ja suunnittelijoista koostuva tiimi, joka kehittää innovatiivisia tuotteita ja tukee yhteistyötä eri moottoriurheilulajien välillä eri puolilla maailmaa.

Kilparata on paikka, jossa uudet teknologiat ja innovaatiot todella punnitaan. Edistyneet tuotteemme auttavat parantamaan kilpa-autojen suorituskykyä ja tehokkuutta. Moottoriurheilu määrittelee meitä. Se on erottamaton osa jatkuvasti rajoja rikkovaa kehitystyötämme.

Porsche Mobil 1 Supercup

Aston Martin Red Bull Racing

Moottoriurheilutiimit

Mobil 1 toimii yhteistyössä useiden maailman suosituimpien ja menestyneimpien sarjojen ja kilpa-ajotallien kanssa. Näitä ovat muun muassa Formula 1 -talli Aston Martin Red Bull Racing, NASCAR®-talli Stewart-Haas Racing, Porsche Mobil 1 Supercup -sarja ja monet muut. Tutustu paremmin joka puolella maailmaa kilpaileviin Mobil 1 -kilpa-ajotalleihin alla olevista vaihtoehdoista valitsemalla.