Matalamman viskositeetin moottoriöljyt parantavat polttoainetaloutta

Synteettinen matalan viskositeetin moottoriöljy virtaa nopeammin moottorin läpi paikkoihin, joissa sitä tarvitaan. Se vähentää kitkaa perinteistä mineraaliöljyä tehokkaammin, mikä tehostaa moottorin toimintaa.

Nykyaikaisten autojen moottorin teho on 15–20 % välillä. Jopa 85 % polttoaineen energiasta menetetään moottorin sisäisen kitkan, pyörien pyörimisvastuksen, jarruttamisen sekä vaihteiston vuoksi. Moottorin sisäinen kitka on yksi suurimmista energian kuluttajista. Synteettinen öljy pienentää kitkan aiheuttamaa energiahävikkiä. Mitä vähemmän energiaa kuluu kitkan vuoksi tai haihtuu lämpönä, sitä enemmän energiaa riittää pyörien käyttöön. Täyssynteettiset öljyt kuten Mobil 1 saavat polttoainelitran riittämään pidempään, mikä pienentää kulujasi.

12 vinkkiä polttoainetalouden parantamiseen

Ajotapa

 1. Aja joustavasti – kiihdytä vähitellen ja tarkkaile liikennettä, jotta vältyt turhilta jarrutuksilta.
 2. Sammuta moottori – älä anna moottorin käydä tyhjäkäynnillä pitkiä aikoja auton ollessa pysähdyksissä.
 3. Jarruta pehmeästi – toistuvat äkkinäiset jarrutukset kasvattavat polttoaineen ja jarrupalojen kulutusta ja voivat vahingoittaa jarrujärjestelmää.
 4. Vältä vapaalla rullaamista – Hidasta vauhtia ottamalla jalka kaasulta mutta älä vaihda vaihdetta vapaalle. Käytä moottorijarrutusta vapaalla rullaamisen ja tavallisen jarruttamisen sijaan. Älä rullaa vapaalla, sillä se kuluttaa enemmän polttoainetta kuin moottorijarrutus.
 5. Käytä käsijarrua – pidä auto paikallaan mäessä käsijarrun avulla kytkimen ja kaasun sijaan.
 6. Suunnittele reitti – Aja mahdollisuuksien mukaan moottoriteitä ja väyliä, joilla liikenne virtaa vapaasti. Polttoainetalous on paras tasaisilla nopeuksilla ajettaessa.

Auton kunto

 1. Tarkista rengaspaineet – Jos renkaissa on liian vähän ilmaa, ne koskettavat tien pintaa suuremmalla alueella. Tämä kasvattaa kitkaa, jolloin moottorin täytyy tehdä enemmän töitä kitkan voittamiseksi.
 2. Tarkista pyörien suuntaus – huonosti suunnatut pyörät vaikuttavat polttoaineen kulutukseen alitäytettyjen renkaiden tapaan: ne kasvattavat kitkaa ja näin lisäävät moottorin kuormitusta.
 3. Kevennä kuormaa – Poista autosta tarpeettomat tavarat. 50 painokiloa voi kasvattaa polttoaineen kulutusta noin 2 %:lla.
 4. Vähennä ilmanvastusta – Pidä ikkunat ja kattoikkuna suljettuina. Myös kattotelineet ja suksiboksit lisäävät ilmanvastusta ja näin kasvattavat polttoaineen kulutusta. Jos et tarvitse telinettä tai boksia, irrota se. Muussa tapauksessa kiinnitä kuorma huolellisesti ilmanvastuksen vähentämiseksi.
 5. Tarkista ilmansuodatin – Vanha ja likainen suodatin heikentää moottorin ilmanvaihtoa, mikä kasvattaa moottorin kuormitusta ja polttoaineen kulutusta. Ilmansuodattimen vaihtaminen on helppoa ja edullista.
 6. Käytä täyssynteettistä öljyä – Mobil 1 sopii kaikkiin autoihin. Öljyä on saatavilla eri luokissa, ja valikoimasta löytyy sopiva öljy kaikkiin tarkoituksiin, kuten enemmän ajetuille moottoreille ja ääriolosuhteisiin.

Lisätietoja Mobil 1™ öljyt> Mobil 1 -teknologia moottoriurheilussa.


Hanki öljysuositus


VoiteluainevalitsinHae lähin öljynvaihtopisteesi tästä

Jälleenmyyjät