Miksi valitsisin synteettisen öljyn?

Moottoriöljyissä on eroja. Saatat jo tietää, että synteettiset öljyt ovat perinteisiä tehokkaampia. Mutta mitä eroa on synteettisillä seosöljyillä ja täyssynteettisillä öljyillä? Lue eteenpäin, niin saat tietää!

Mitä synteettinen öljy tarkoittaa?

Synteettiset öljyt on kehitetty suojaamaan moottoria paremmin kulumiselta ja korkeilta lämpötiloilta. Nämä kaksi tekijää voivat saada öljyn hajoamaan ja menettämään tehonsa. Matalamman viskositeetin synteettiset öljyt myös aiheuttavat moottoriin vähemmän vastusta. Synteettisiä öljyjä käytettäessä moottorin hevosvoimalukemat siis säilyvät korkeampina ja polttoainetehokkuus kasvaa perinteisten öljyjen käyttöön verrattuna.

Synteettisten öljyjen tyypit:

Synteettiset öljyt jaetaan kahteen luokkaan: osasynteettiset ja täyssynteettiset öljyt. Tässä niiden ero:

  • Osasynteettiset öljyt ovat perinteisten moottoriöljyjen ja synteettisten perusöljyjen seoksia. Verrokkina voi käyttää esimerkiksi kuppia kahvia, josta puolet on tavallista kahvia ja puolet kofeiinitonta. Synteettisen öljyosan vuoksi nämä öljyt takaavat perinteisiä öljyjä paremman suorituskyvyn ja suojan.

  • Täyssynteettiset öljyt eivät sisällä perinteisiä öljyjä. Ne koostuvat synteettisestä perusöljystä sekä lisäaineista, jotka parantavat öljyn tehokkuutta ja takaavat erinomaisen moottorin suojauksen. Tämä supertehokkaiden nesteiden ja lisäaineiden yhdistelmä auttaa ehkäisemään kulumista ja pitämään moottorin osat puhtaina, parantaa öljyn virtausta, säilyttää viskositeetin, estää ruosteen muodostumista ja vähentää kitkaa.

Tuloksena syntyy voiteluaine, joka pysyy juoksevana ja liukkaana vaihtelevissa lämpötila- ja moottoriolosuhteissa. Synteettiset öljyt ovat myös kestävämpiä, joten öljyjä ei tarvitse vaihtaa niin usein.

Hanki öljysuositus


VoiteluainevalitsinHae lähin öljynvaihtopisteesi tästä

Jälleenmyyjät